В последната година тренировките вкъщи се превърнаха в новото нормално. И докато някои преоткриха спорта, макар и в хола, други все си намираха оправдания да започнат, но от другия понеделник.

Кафето, тренировките и как кофеиновата течност помага да горим калории

Още една причина да пием кафе преди тренировка

И кога е най-добре да го правим

Е, да друго си е в залата и под наставленията на фитнес инструктор, но пък спокойствие у дома и друго предимство, което мнозина предпочитат. И тъй като не искаме да се лишаваме от нито едно от двете, идеята за виртуален фитнес треньор толкова много ни допадна.

Tonal е стартъп компания от Сан Франциско, която набра особена популярност в последните месеци. Сред инвеститорите в нея се открояват имената на Серина Уилямс и Стеф Къри, а изпълнителният й директор Але Оради заяви, че са събрали цели 250 милиона долара в последния кръг от финансиране на идеята.

А тя се ражда случайно в главата на Оради, който има проблеми с теглото, сънна апнея и диабет тип две. През 2013 г. той напуска работа, сваля цели 70 килограма и прави редовни силови тренировки в залата. Хрумва му обаче да превърне фитнес оборудването в нещо, което можем лесно да закачим на стената, но междувременно и да е ефективно.

Виртуалният фитнес треньор, поместен в голям екран, част от мултифункционален уред, се появи точно навреме - когато милиони по света се зачудила ка ще тренират при затворени фитнеси, а други се сетиха, че спортът е здраве. Тренировките са съобразени с нашите цели, а тежестите се регулират автоматично спроед теглото ни и това колко сме напреднали.

Устройството струва 2995 долара и засега се продава само в САЩ, а мнозина очакват това скоро да се промени. Приходите на компанията за миналата година са скочили значително в сравнение с 2019 г. - от 1.8 на 3 милиарда долара. А в момента самата компания се оценява на 1.6 милиарда. И причината за това е ясна на всички - пандемията, предава Reuters.

Мъжете, жените, тренировките и кой от двата пола топи мазнините по-бързо

Мъжете или жените горят по-лесно мазнини

Бонус точки за някого

Разбира се, не липсват и притесненията дали ваксините и постепенното завръщане към нормалния живот няма да доведат до спад на продажбите на Tonal. Оради обаче смята, че хората вече трайно са променили своите навици и голяма част от тях няма да хукнат веднага към фитнесите.