В TikTok винаги ще открием интересни предложения и идеи, а вероятно и за всичко, за което се сетим. Включително и за напитки, които би трябвало да бъдат полезни за здравето. Точно един такъв "безалкохолен коктейл" избухна наскоро в социалната мрежа, с обещанието, че помага за по-добър сън.

С тренировки срещу безсънието - колко често трябва да спортуваме, за да решим проблемите със съня

Колко често да спортуваме, за да спим по-добре

Една от многото причини да сме активни

Така нареченият Sleepy Girl Mocktail е популяризиран от уелнес инфлуенсърката Грейси Нортън, която споделя, че напитката ѝ е послужила като лек за лошия ѝ сън, причинен от менструалния ѝ цикъл.

Въпросният "безалкохолен коктейл", наречен така вероятно заради начина на поднасяне и цвета, съдържа само три съставки: сок от вишна, газирана вода и магнезий на прах.

@gracie_norton the only time i struggle with sleep is right at the end of my luteal phase! This is working WONDERS!! ???? (not something im planning on drinking every single night, just near the end of my luteal phase! #healthyhabits #mocktails #bettersleep #sleep ♬ The Lazy Song - Galuh

Откакто рецептата се разпространи в TikTok, се появиха и различни нейни вариации. Така според други потребители сокът от вишна може да бъде заменен от сок от червена боровинка, а газираната вода с лимонада.

Снимка 659490

Източник: iStock

Както вероятно всеки би се досетил, единствената съществена съставка в напитката, е магнезият. Затова и според някои онлайн потребители няма никакъв смисъл от цялото "забъркване на коктейла", след като всеки може просто да вземе магнезий на таблетка, която да изпие с каквото си поиска, включително сок от вишна. По този начин "забъркването" се случва в кръвта.

Магнезий, витамин D, кортизол - биомаркерите, които могат да повлияят на качеството на съня

Какво не ни е наред, ако не можем да спим добре

Факторите, които имат пряка връзка със съня

Както и при други съвети, които се споделят в TikTok, е нужно да уточним, че инфлуенсърката Грейси Нортън не е нито лекар, нито диетолог. И въпреки че магнезият действително може да помогне за облекчаване на предменструалните симптоми, това изобщо може и да не е причината за лошия сън при някои жени. Винаги е най-добре, дори в случай че обмисляме да започнем прием само на добавки, да се консултираме с личния си лекар, пише Guardian.