За да имаме бърза вечеря, не е необходимо да залагаме на готова храна. Понякога ни трябват само няколко съставки и малко вдъхновение, за да приготвим апетитно ястие.

Есен в чиния: крем супа от тиква с бекон

Есен в чиния: крем супа от тиква с бекон

Сгряващо ястие за първите хладни дни

Точно такива са тези свински котлети, които имат типично есенен вкус, благодарение на сладостта на ябълките и пикантността на горчицата. И всичко това - в един тиган. Ето как да ги приготвим.

Свински котлети с ябълки и лук

Необходими продукти за 4 порции:

4 свински котлета

2 средно големи ябълки, нарязани на тънки резени

1 малка глава лук, накълцана на полумесеци

2 с.л. зърнеста горчица

2 с.л. ябълков оцет

1 ч.ч. пилешки бульон

1 с.л. зехтин

Сол и черен пипер на вкус

Лесна и апетитна вечеря

Източник: iStock

Лесна и апетитна вечеря

Начин на приготвяне:

  • Подсушаваме месото с кухненска хартия и овкусяваме със сол и черен пипер.
  • Загряваме зехтина в голям тиган на средно висока температура, след което запържваме котлетите за около 3-4 минути от всяка страна, докато придобият златиста коричка. Изваждаме и оставяме настрана.
  • В същия тиган добавяме лука и ябълките, които задушаваме за 5-6 минути, докато омекнат леко.
  • Прибавяме горчицата, оцета и бульона. Разбъркваме и връщаме месото в тигана. Намаляваме котлона, захлупваме и оставяме да къкри 10-15 минути.

Тези апетитни есенни котлети се комбинират добре с картофено пюре, ориз или просто с хрупкав хляб, съветват от The Kitchn.