За да имаме бърза вечеря, не е необходимо да залагаме на готова храна. Понякога ни трябват само няколко съставки и малко вдъхновение, за да приготвим апетитно ястие.
Точно такива са тези свински котлети, които имат типично есенен вкус, благодарение на сладостта на ябълките и пикантността на горчицата. И всичко това - в един тиган. Ето как да ги приготвим.
Свински котлети с ябълки и лук
Необходими продукти за 4 порции:
4 свински котлета
2 средно големи ябълки, нарязани на тънки резени
1 малка глава лук, накълцана на полумесеци
2 с.л. зърнеста горчица
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.ч. пилешки бульон
1 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус

Източник: iStock
Лесна и апетитна вечеря
Начин на приготвяне:
- Подсушаваме месото с кухненска хартия и овкусяваме със сол и черен пипер.
- Загряваме зехтина в голям тиган на средно висока температура, след което запържваме котлетите за около 3-4 минути от всяка страна, докато придобият златиста коричка. Изваждаме и оставяме настрана.
- В същия тиган добавяме лука и ябълките, които задушаваме за 5-6 минути, докато омекнат леко.
- Прибавяме горчицата, оцета и бульона. Разбъркваме и връщаме месото в тигана. Намаляваме котлона, захлупваме и оставяме да къкри 10-15 минути.
Тези апетитни есенни котлети се комбинират добре с картофено пюре, ориз или просто с хрупкав хляб, съветват от The Kitchn.