Щом падне сняг, обикновено се сещаме за топъл шоколад, ароматен чай или друго, което сгрява.

Какаото, флаваноидите и положителният ефект върху мозъка и паметта

Топло какао за бистър ум

Вкусно и полезно

Но кога друг път, ако не тези дни ще имаме шанса да си направим домашен сладолед от истински сняг.

Но натуралната скреж трябва да е максимално чиста и прясна, разбира се, тоест да се подготвим по-отрано с подходящ съд, преди да завали.

Швейцария, фабриката на Lindt & Spruengli и шоколадовият дъжд

Когато от небето завали шоколад

Сбъдната мечта

Ето и останалите съставки, с които е добре да се заредим предварително:

1 ч. ч. прясно мляко или сметана

2 ч. л. екстракт от ванилия

1/3 ч. ч. Захар

Снимка 517107

Източник: iStock

Това са главните гирои в домашния ни сладолед за четирима души, за които са необходими 8 чаши пресен сняг.

Тежките метали, замърсяванията, прахта и колко е безопасно да ядем сняг

Безопасно ли е да ядем сняг

Отговорът не е еднозначен

Оттам нататък всичко е въпрос на вкус и можем да добавим каквото обичаме, преди да сложим сладоледа в хладилника - конфитюр, пресни или замразени плодове, шоколадови стърготини и всякакви други глезотии.