Когато говорим за кафе, едва ли някой се сеща първо за Корея. Но както много други тенденции напоследък, оттам идва и най-модерното в момента кафе напитка в социалните мрежи.
Dalgona Coffee има от четири съставки - мляко, инстантно кафе, гореща вода и захар. Някои се шегуват, че е "обърнато капучино", защото върху студеното или затоплено мляко имаме кремообразна пяна от кафето.
Приготвянето на тази напитка изисква малко повече време от обикновеното еспресо, затова и стана популярно точно по време на самоизолацията, когато всички имаме възможност да се поглезим с него.

Източник: iStock
Първата стъпка е да смесим в малка купа равни части инстантно кафе, захар и гореща вода. В зависимост колко чаши от напитката ще приготвяме, количеството е по една или две супени лъжици от всяка съставка.
Следва най-важната част - да разбъркаме добре, докато всичко се смеси в пухкава и кремообразна пяна. Можем да използваме както мискер за по-бързо, така и ръчна бъркалка за яйца, с която обаче ще ни се наложи да бъркаме енергично около пет минути.

Източник: iStock
След като сместа добие необходимата консистенция, разпределяме стопленото или студено (може и с няколко бучки лед) мляко в чашите. С помощта на лъжица добавяме разбитото на пяна кафе.
Можем да гарнираме с канела, натрошени бисквити или шоколад. И нашето Dalgona Coffee е готово за задължителната снимка преди консумация.