Свалянето на онези досадни излишни няколко килограма често е предизвикателство. И както знаем, за отслабването винаги се изисква дисциплина и воля. Но понякога и това не е достатъчно, за да постигнем желаното тегло.

Яйца, протеини и как помагат в борбата с мазнините по корема

Как да стопим мазнините по корема

И без никакво чувство за глад

Според д-р Ерик Берг можем да се надяваме на резултати, стига да имаме техника и стратегия. Ето неговите пет съвета, с които бързо и ефективно да стопим мазнините по корема и да постигнем така желаната тънка талия.

Режимът на хранене

Д-р Ерик Берг е привърженик на кето диетата. Тя представлява режим на хранене, при който консумираме малко въглехидрати и повече мазнини. Това, което обаче лекарят препоръчва, е да наблегнем на протеините повече, отколкото на мазнините.

Снимка 652481

Източник: iStock

"Кето диетата, която искате да приложите, е с умерено количество протеин, като ключът е в качеството на протеините", допълва той.

Какво да избягваме

При тази кето диета обаче все пак има едно изключение. Съветът на д-р Ерик Берг е да избягваме омега-6 мастните киселини, които се съдържат в царевичното масло, соевото масло, рапичното масло, шафрановото масло, както и слънчогледовото масло.

Снимка 652480

Източник: iStock

Всички те доказано допринасят за наддаването на тегло.

На каква храна да наблегнем

След като уточнява какво да избягваме, лекарят дава и насоки на каква храна да наблегнем. По думите му салатата трябва да бъде част от ежедневното ни меню, тъй като зеленчуците са богати на калий, магнезий, фолат, витамин С и фитонутриенти.

Снимка 652479

Източник: iStock

Освен това фибрите в салатата подхранват и чревния ни микробиом.

Допълнителното усилие

Според д-р Ерик Берг можем да намалим обиколката на талията си още по-бързо и ефективно, когато комбинираме кетонната диета с периодично гладуване. Последното осигурява на организма ни повече часове от денонощието, в които да не се затормозява с усвояването на храна.

Снимка 652478

Източник: iStock

По този начин лекарят твърди, че ще усетим и други благоприятни ефекти, освен намаляването на теглото. Сред тях са повишаването на настроението и по-добрата мозъчна функция.

Кафето, водата, зеленият чай и напитките, с които да намалим обиколката на талията

Как да намалим обиколката на талията си

Какво и как да пием, за да имаме плосък корем

Движението

Едва ли е изненада за някого, че физическата активност е ключова, ако се стремим към отслабване. Д-р Ерик Берг съветва да комбинираме ходене и високо интензивни интервални тренировки (HIIT).

Снимка 652477

Източник: iStock

По думите му ходенето пеша не само помага да свалим излишно тегло, но и да намалим стреса и да спим по-добре. Тренировките пък ще ни помогнат да укрепим мускулите си, а и организмът ни да активира определени хормони, свързани с изгарянето на мазнини, пише Express UK.