Съвсем естествено е някога завидно плоският ни корем с годините да започне да губи формата си. Което не означава, че не можем да противодействаме на тази нежелана тенденция.

Добре е да знаем, че всичко, което ни се случва, е следствие на забавящия се с времето метаболизъм. Но веднъж свикнем ли да прилагаме тези лесни трикове в ежедневието, лесно ще си върнем формата.

Денят започва най-добре с вода

Може и да не сме се замисляли, но безалкохолните напитки всъщност съдържат нескромно количество калории. Пример за това са кафетата с добавени сиропи, соковете, газираните напитки, дори и толкова популярните, и иначе полезни, протеинови шейкове.

Снимка 566084

Източник: iStock

Начинът да избегнем изкушението да ги консумираме толкова често е водата. Добре е да си създадем навика да започваме деня с голяма чаша вода, а през останалото време да държим каната на една ръка разстояние.

Някои го предпочитат горещо. Ние - чисто

Захарта и сметаната също си падат по кафето, но диетолозите посочват две причини, заради които си заслужава да се откажем от навика да ги добавяме в чашата си.

Първата: кофеинът като стимулант може да забърза метаболизма и притъпи глада. И втората: чаша чисто кафе съдържа едва две калории - пренебрежително малко в сравнение с кафе-напитките, които предлагат в заведенията.

Снимка 566085

Източник: iStock

Зеленият чай не е единствено за събуждане

Той има добро ободряващо действие и макар че вкусът му не е сред предпочитаните, зеленият чай крие и друга тайна сила в себе си. Неподсладен, зеленият чай помага за намаляването на мазнините около корема. Как става ли? Всичко е заради кофеина, който забързва метаболизма. Добра причина да изпиваме поне по чаша чай на ден.

Снимка 566086

Източник: iStock

"Не" на подсладените напитки

Колкото и да ни се струват вкусни, време е да впрегнем волята си и да изкореним навика да посягаме към напитките с изкуствени подсладители.

Диетолозите смятат, че те ни вредят, като намаляват значително количеството на добрите бактерии в чревния тракт и предизвикват раздразнение, и подуване. А всеки би искал да избегне подобен дискомфорт. Другият плюс е и че ще намалим обиколката на талията, пишат Eat This, Not That.

Вечерният час не е само за децата

Така или иначе, забавленията в баровете и клубовете не са същите през последните две години. Добре е да знаем, че и когато купонясваме навън, е доста по-трудно да се ограничим само до чаша вино.

Снимка 566087

Източник: iStock

В алкохола обаче се съдържат калории, които не бихме искали да натрупваме излишно. Затова, вместо да стоим до сутринта, по-добре да си тръгнем от бара по-рано и да се разходим пеша до дома.