В последните години социалните мрежи се превърнаха в страхотен начин за изкарване на лесни пари. Дали ще е с публикуване на спонсорирани постове, писане на платени коментари или от гледания на видеа, всеки може да си пробваме късмета и току-виж забогатял.

Hannah The Amputee - инфлуенсърката без крайници и нейната мисия

Инфлуенсърката, която се гримира без ръце

История за силния дух

Нужен е само план за действие, който в никакъв случай не е задължително да е сложен за изпълнение. Дори напротив - може да се намери и кой да ни плаща, докато спим. Спящите инфлуенсъри, както ги наричат, са едно от последните явления в социалните мрежи.

Докато някои обикалят луксозни дестинации и спят в легла кралския размер, други се нуждаят просто от уеб камера и интернет връзка, за да натрупат сериозно състояние само за една нощ.

Такъв е Asian Andy - популярен потребител на платформата Twitch, която първоначално бе създадена за геймъри. Сега обаче там всеки е с номера си, а пък има и кой да му се връзва.

26-годишният спящ инфлуенсър от Лос Анджелис пуска живо излъчване в платформата, за да следва новия тренд в нея - "sleep stream". Към него включва и функцията за превръщане на текст в говор. И така при всяко направено към него дарение от зрителите на този така интересен лайф, той е събуждан от силна музика.

Всяко съобщение също се прочита на глас, а много от потребителите си правят шегички с Asian Andy като му пускат през гласовия асистент Alexa кучешки лай или силна аларма например. А после всички се смеят на това как се стряска и не може да заспи.

Е, стресът и безсънната нощ обаче определено си заслужават, защото спящият инфлуенсър успява да събере цели 16 хиляди долара за седем часа, докато буквално не прави нищо, предава Business Insider.

Инфлуенсъри, козметични компании, филтри и какви точно са новите мерки на Острова

Инфлуенсърите вече няма да лъжат

Поне на Острова

На края на живото предаване Asian Andy благодари за изненадващата щедрост на всички свои зрители и обяснява, че принципно кара Uber за 16 долара на час. А инфлуенсърът, който прави повече пари със затворени очи, има и милион последователи в YouTube и над 400 хиляди в Twitter и Instagram.