Свикнали сме да се оплакваме какво нямаме в живота си. Правим го често и, уви, без да осъзнаваме истинската стойност на това, което имаме. И в подобни моменти се случва да попаднем на човек като Хана, който може да няма ръце и крака, но има най-голямата усмивка на света.

Когато е само на две години, заради развита гангрена Хана Олатеджу претърпява тежка операция - ампутирани са всичките й крайници. И това я спасява от смъртта.

Днес Хана е на 20 и набира популярност като бюти влогър и инфлуенсър в социалните мрежи - там, където прекалено рядко виждаме снимки на хора като нея.

Всички я познават като Hannah The Amputee (Хана Ампутираната). Профилът й в Instagram има над 105 хиляди последователи.

Основната мисия, която Хана си е поставила, е да накара околните да не се притесняват в компанията на човек с протези. Да ги накара да повярват, че те също имат своя живот и той не е толкова по-различен от техния.

Защото самата тя днес се чувства достатъчно уверена в себе си и иска да накара и другите в нейното положение да бъдат като нея. Иска и да ги вдъхнови с примера си. Пример, който самата тя не е имала, когато е растяла със своите страхове и несигурност, пише BBC.

Хана създава Instagram профила си, за да споделя кадри от пътувания и приятни преживявания. Когато вижда, че постовете й пораждат интерес, тя решава да го използва, за да развие и една друга своя страст - тази към грима.

Bee_nfluencer - пчелата инфлуенсър, Fondation de France и опазването на пчелите

Най-необичайният инфлуенсър

Оригинална и забавна инициатива

Днес Хана е позната и като "кралица на контура" и вече работи в колаборация с някои големи козметични бранда. А как успява да се гримира без ръце, можем да разберем в YouTube канала й.