През последните години наред с повечето български филми, които излизат по кината, все по-често гледаме и родни сериали на малкия екран. И докато през настоящия сезон Нова телевизия излъчва паралелно "Алея на славата" и "Клетката", то от догодина БНТ планира да ни прикове пред екраните с новата си продукция, която осъществява в партньорство с "Мирамар филм".

Радина Боршош в "Алея на славата" – предизвикателствата да изиграеш амбициозен млад готвач

Хаос в кухнята – как Радина Боршош стана Али от "Алея на славата"

Актрисата за участието си в сериала, за приликите между двете професии и за ценните уроци от Стефан Данаилов

Зад сериала "Тревожност" стои творческият екип на "Порталът", минисериал на БНТ от 2021 г. Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов, Емил Стефанов и Радослава Топалова.

Както предполага и заглавието на новия сериал, темата е сериозна, но и наболяла за съвременното ни общество, а именно - психичното здраве. Сюжетът се фокусира върху историите на хора, потърсили психотерапевтична помощ при двама лекари - д-р Манов, психоаналитик с международно признание, както и съпругата му д-р Ясенова, специалист по детско-юношеска психология.

Снимка 644574

Източник: БНТ

Във всеки епизод зрителите ще проследяват как се развива действието паралелно в двата кабинета на специалистите, но и как се развиват отношенията между самите тях. Като д-р Манов ще видим актьора Пенко Господинов, а като д-р Ясенова - Ана Пападопулу.

Ана Пападопулу като д-р Ясенова

Източник: БНТ

Ана Пападопулу като д-р Ясенова

В ролите на техни пациенти ще им партнират Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Петър Дочев, Боян Младенов, Цветан Пейчев, Никола Додов, Димитър Иванов - Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова, Евелина Бибова и още актьори. Поддържащите роли на децата и младежите пък са поверени на момичета и момчета от различни актьорски школи.

Пенко Господинов като д-р Манов

Източник: БНТ

Пенко Господинов като д-р Манов

Сериалът "Тревожност" има за цел да бъде достоверен и реалистичен и залага предимно на истории, които са вдъхновени от действителни случаи. Продукцията също така разполага с двама консултанти в лицето на психоаналитиците д-р Иван Игов и д-р Огнян Димов, а режисьорът Илиян Джевелеков неслучайно се захваща с тази тематика. Преди да следва "Кинорежисура" в НАТФИЗ, той е учил психология в продължение на няколко семестъра и отдавна е изкушен от нея.

Маргарита Стойкова в “Диада” - момичето, което спечели “Златна роза” за най-добра актриса с първата си роля във филм

Момичето, което още на 19 спечели награда за най-добра актриса

Маргарита Стойкова за първата си главна роля в “Диада” и сложния свят на тийнейджърите

В момента "Тревожност" е в процес на заснемане, започнало от ноември, което ще продължи до края на февруари 2024 г. Все още обаче не е ясно кога сериалът ще бъде излъчен по БНТ.