В края на миналата година разбрахме, че БНТ работи по нов български сериал - "Тревожност". А сега, няколко месеца по-късно, вече пуснаха тийзър към него.

„Тревожност“ - новият български сериал на режисьора Илиян Джевелеков с Ана Пападопулу и Пенко Господинов

Задава се нов български сериал

Ето какво знаем за сюжета и актьорите

Любопитното е, че сюжетът е вдъхновен от действителни истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ.

В главните роли ще видим Пенко Господинов като д-р Манов, психоаналитик с международно признание, и Ана Пападопулу като неговата съпруга д-р Ясенова, специалист по детско-юношеска психология.

"Тревожност" ще има 13 епизода, а интересното е, че част от историите са базирани на книгите "Агресията в семейството" и "Тревожността - причини, смисъл, разрешаване" на д-р Огнян Димов и на случаи от практиката на Иван Игов, описани от него специално за продукцията.

Силна заявка за качество се дава и от факта, че сериалът се реализира от творческия колектив на "Порталът", който си остава един от качествените български сериали през последните години.

Вече споменатият тийзър не ни разкрива нищо около сюжета, но ни нахвърля набързо само няколко от историите и проблемите, които ще чуем и видим. Към момента не е обявена премиерна дата за "Тревожност", но се надяваме, че няма да чакаме още дълго, докато го видим по БНТ.