Филмовият фестивал в Кан, който традиционно се провежда през месец май, тази година е отложен заради пандемията от COVID-19. Все още не е ясно кога все пак ще се проведе 73-ата церемония, но е сигурно, че ще бъде възможно най-скоро, когато ситуацията го позволи.

Според организаторите, събитието е от съществено значение за икономиката в света на киното. Затова след новината за отлагането са пристигнали десетки молби фестивалът да се проведе и тази година, независимо кога точно.

А докато чакаме конкретно решение по този въпрос, стана ясно, че Фестивалният и конгресен дворец, в който се провежда събитието, сменя предназначението си за известно време.

От няколко дни част от сградата е отворена и преотстъпена на властите, за да могат да настанят там хора без дом по време на извънредното положение в страната. Така вместо да се подготвя за посрещането на най-големите филмови звезди, дворецът се превърна в убежище на бездомници, пише France 24.

Снимка 473552

Източник: Facebook / Cabrillas Fritas

Коронавирусът, Италия и подкрепата, която страната получи от целия свят

Един за всички, всички за Италия

COVID-19 обедини света

Всяка нощ между 50 и 70 човека търсят подслон в сградата, за да изкарат поредната нощ. Приемат се и кучета, защото те са най-добрите приятели на хората без дом и не е редно да бъдат разделяни, дори и при тези обстоятелства, смятат властите.