Не помним някога да сме си правили толкова домашни маски на лицето и косата си, колкото сега - докато стоим вкъщи в очакване на края на пандемията. Времето у дома всъщност е оказва чудесна възможност да си обърнем малко повече внимание.

Снимка 393359

Източник: iStock

Лице и кожа

Силно се надяваме, че това лято все пак ще имаме възможност за ваканции, море и слънце. Затова може от сега да започнем да подготвяме кожата, при това лесно и евтино у дома.

Преди душ поне няколко пъти в седмицата правим масаж със суха четка - подобрява кръвообращението и ексфолира мъртвите клетки. За лицето може да пробваме различна домашна маска всеки ден. В зависимост от кожата ни, може да ползваме мед, кисело мляко, банани, разбит белтък или жълтък, авокадо, други плодове.

Коса

Доброволната карантина вкъщи ни дава възможност да си спестим стилизиращите продукти, които и без това се натрупват в косъма. Вместо това, може да оставим косата си да "диша" и да я зарадваме също с домашни маски. Най-лесната е да я намажем обилно с кокосово масло, да завием с топла кърпа и да поседим така поне два часа. Измиваме с мек шампоан и се наслаждаваме на пролетта.

Снимка 361846

Източник: iStock

Тяло

За него можем да се погрижим по многобройни начини. Споменахме сухата четка, която трябва да бъде последвана от обилно нанасяне на хидратиращ крем. Йога или пилатес в домашни условия, стречинг или масаж с помощта на семейството вкъщи също ще ни помогне да се чувстваме по-добре на фона на всеобщата паника.

Как да постигнем бляскавата кожа

Как да постигнем бляскавата кожа

Защо трябва да използвате метода „суха четка“