Супермодели като Миранда Кер и Моли Симс се кълнат в него, но вероятно не знаят, че техниката на сухото четкане на кожата е стара поне няколко века. Освен че ще разкрие слой по-млада и свежа кожа, по този начин ще намалите целулита и ще стимулирате лимфния дренаж. Ето какво друго трябва да знаете, ако искате да опитате техниката.

Снимка 319454

Източник: iStock

Какво представлява и как се прави

Това е масаж на цялото тяло на сухо със суха четка. Тя трябва да е снабдена и с дълга дръжка, за да достигате гърба си, и да бъде от естествен косъм. Прави се преди обичайния ви душ, като започвате четкането от глезените и постепенно, с кръгови движения, се придвижвате в посока сърцето.

Когато обтриете едната част на тялото си, включително ръцете, минете на другата. След като се изкъпете, задължително нанесете овлажняващ крем - освежената ви кожа ще го поеме бързо и по-пълноценно от обикновено.

Снимка 319455

Източник: iStock

Защо да го правите

Кожата категорично ще е по-свежа и бляскава, но това е само външният ефект на метода на сухата четка. Той подобрява циркулацията и лимфния дренаж, което пък се отразява добре на имунитета.

През зимните месеци е особено ефикасен, защото тогава кожата изсъхва по-лесно, а така ще премахвате сухия слой повърхностни клетки и ще откривате по-гладката кожа отдолу. Споменахме ли, че целулитът също ще намалее? Само не забравяйте да нанесете продукт за борба с портокаловата кожа, след като изчеткате засегнатите участъци.

Снимка 319453

Източник: iStock

Колко често да използвате сухата четка

Зависи напълно от типа кожа и желанието ви. Дерматолозите препоръчват хората с чувствителна кожа да се ограничат до максимум веднъж седмично. Но има жени, които използват техниката всеки ден преди вечерния си душ.