Американката Джени Дювандер от Орегон и синът ѝ Евън обичат често да разглеждат Книгата със световните рекорди на Гинес, тъй като той е голям почитател. А след като жената вижда снимка на мъжа с език с най-голяма обиколка в света, и синът ѝ я насърчава да кандидатства за рекорд, тя все пак се решава да го направи - в същата категория, но при жените.

Султан Косен и Джиоти Амдж - когато най-високият мъж и най-ниската жена се срещнат

Когато най-високият мъж и най-ниската жена се срещнат

Еднакви в това, че са различни

И печели титлата. Езикът на Джени Дювандер е измерен с обиколка от 13.25 см., което е повече дори от широчината на кенче безалкохолно. Как обаче е бил измерен езикът на жената? Всъщност по доста хитър начин. Тя е посетила лекар, който е увил около езика ѝ конец за зъби, като след това е била измерена дължината на самия конец.

За своята особеност на езика си Джени Дювандер споделя, че е забелязала, когато е била още тийнейджърка. Тогава децата обикновено са се опитвали да правят разни "трикове" с език, като например да докоснат носа си с него, да го огъват като лодка или да го усукват.

Докато това "умение" американката не определя като полезно само по себе си, тя не крие, че то определено изненадва хората до ден днешен. Това, за което обаче гъвкавият ѝ език ѝ е от полза, е свиренето на флейта, което тя практикува, пише на сайта на Рекордите на Гинес.

Патри Маклафлин - кайтсърфистът, който покори най-голямата вълна и влезе в Световните рекорди на Гинес

Кайтсърфистът, който покори най-голямата вълна

Постижение като за Световните рекорди на Гинес

"Като се замислите, езикът е единственият мускул, който може свободно да се движи така. Използваме го през цялото време, за да говорим и да ядем. Движи се по цял ден и никога не се уморява", допълва Джени Дювандер, която не крие, че като притежател на Рекорд на Гинес, се чувства истински горда.