Когато си роден с талант, той не остава за дълго скрит. В повечето случаи обаче виждаме деца, които тренират професионално някакъв спорт, добри са в науките, музиката или рисуването. Но едно 8-годишно дете показа, че и в света на модата няма долна възрастова граница за таланта.

Светослав Колчагов, Лесли Патерсън, Оскари 2023 и двете рокли на родния дизайнер на бляскавото събитие

Холивудската звезда, която беше с рокля на български дизайнер на Оскарите

Рокли на кого избра да носи Лесли Патерсън

На крехката си възраст Макс Александър може да се похвали с рекорд на Гинес за най-млад моден дизайнер, както и с над 100 ръчно изработени тоалета в портфолиото си. И никой в средите вече няма съмнение, че той е ярка част от тяхното бъдеще. Доказа го за пореден път и с ревюто си на Седмицата на модата в Ню Йорк по-рано този месец.

А всичко започва, когато Макс е на четири години и моли майка си Шери Мадисън да му купи манекен. След това започва да шие един по един тоалетите, с които непрекъснато обогатява колекцията си и буди изумление във всички. И днес може с гордост да заяви, че е обличал дори Шарън Стоун - постижение, което не всички негови колеги имат в биографията си, дори след десетилетия в модния бизнес.

Малко след последното си голямо ревю дизайнерът споделя пред People вярването си, че в предишния си живот е бил основател на модна къща. И явно сега продължава мисията си да създава красота, изграждайки собствен стил и затвърждавайки името си.

За целта винаги е в час с най-новите тенденции и ги прилага и в своите дизайни - като например за една от роклите, които представи в ревюто в Ню Йорк, използва рециклирани торбички от кафе на зърна. Освен това заявява категоричната си позиция против бързата мода и не спира да търси начини да трансформира и използва отново стари дрехи.

Като любим свой модел към настоящия момент той определя ретро булчинска рокля, щедро декорирана с цветя. Освен със зрителите на ревютата, Макс Александър споделя тоалетите, които създава, и със своите над три милиона последователи в Instagram.

Не крие и че любимото му място не е Дисниленд, както на всяко друго дете, а огромните магазини за платове. Понякога влиза в тях с точна идея какво търси, защото всяка негова колекция има своята концепция, но се случва и да се остави музата да го връхлети спонтанно при вида на по-специални платове. Най-голямото вдъхновение за него е природата, откъдето черпи цветове, форми и визии.

Безспорно Макс Александър има много добра визия не само за това как трябва да изглежда една негова колекция, за да бъде съвършена, но и за собственото си развитие в сферата, в която е избрал да твори и да се откроява.

6 сестри на общо 571 години - един рекорд на Гинес за живи роднини

6 сестри на общо 571 години - един рекорд на Гинес за живи роднини

Най-възрастната е столетник

А в нея конкуренцията е наистина ожесточена и той трябва да остане все така по-детски искрен, но и да не губи своите отдаденост и мотивация, с които със сигурност може да стигне доста далеч. И да не забравя, че е пример за много деца и подрастващи колко е важно да следваш мечтите си.