Жена от американския щат Тексас има най-широкия език в света, що се отнася до представителите на нежния пол. Езикът на Британи Лакайо е с размери 7.9 см в най-широката си част - това е по-широко от хокейна шайба и почти колкото кредитна карта.

Джулия Лин Олсън - жената, която на 67 преобрази тялото си след години борба със здравословни проблеми

Как една жена на 67 преобрази тялото си след години борба със здравословни проблеми

Джулия Лин Олсън е в най-добрата си форма досега

Езикът й е с 2.5 см по-широк, отколкото е дълъг, когато се измерва дължината от върха до средата на затворената горна устна. Всъщност 7.9 см е същият размер като средната дължина на целия език на жената, измерен от епиглотиса (пласт от хрущял зад езика).

Този рекорд не е бил подобряван от 10 години - предишният му носител е Емили Шленкер (САЩ), която взима титлата като тийнейджърка с език широк 7.33 см. Рекордът за най-широк мъжки език в момента е 8.88 см и принадлежи на на Браян Томпсън от САЩ. Бившият рекордьор е Байрън Шленкер, който е баща на Емили, така че е кристално ясно от кого самата тя е наследила своя.

Британи Лакайо, която работи като адвокат, винаги е знаела, че притежава изключително голям език. Тя казва, че семейството й често се е шегувало с това, когато е била малко дете, но никога не е обмисляла възможността именно нейният език да е най-широкият в целия свят.

Хейли Ходж - жената, която обиколи гробище, за да избере име за бебето си

Жената, която обиколи гробище, за да избере име за бебето си

И как е решила да кръсти момиченцето си

Това се променя, когато най-добрият й приятел й изпраща видео на Емили Шленкер, което вдъхновява Британи да измери собствения си език. Британи Лакайо не крие, че шок и "любопитство" са основните реакции, които хората изпитват, когато видят езика й за първи път.

@guinnessworldrecords

Widest tongue (female) ???????? 7.33 cm (2.89 in) - Emily Schlenker ????????

♬ original sound - Guinness World Records

Тя никога не го е показвала в пълния блясък на колегите си, нито им е разказвала за рекорда си, но все пак се гордее с генетичните дадености, които притежава.

Мишел Уибово - жената, която претворява популярни лица със суши продукти

Мишел Уибово - жената, която претворява популярни лица със суши продукти

Знаменитости с вкус на ориз и уасаби

Британи Лакайо не е единственият американски адвокат, който чупи рекорд през последните седмици - Александър Капоня прави най-много лицеви опори от гърди до земята за един час с удивителните общо 1246, пише Guinness World Record.