Селена Гомес вече сподели колко са високи изискванията към нежната половина относно облеклото, но недоволството й явно е далеч по-генерално.

Селена Гомес, Versace, Vera Wang и кои са най-неудобните и любими рокли на звездата

Коя е любимата рокля на Селена Гомес

Кога за първи път се е почувствала „като жена“

В момента тя е вдигнала мерника на цялото общество. Причината е в постоянния натиск хората да изглеждат по определен начин и това, което показват, все да не е достатъчно.

Изпълнителката на хита "Lose You To Love Me" казва, че мисията на козметичната й марка Rare Beauty е да се пребори именно с всички тези завишени и нереалистични изисквания за красота. "Да промени статуквото."

Едва ли ключът към успешното изпълнение на мисията е в самите съставки на продуктите за разкрасяване. Предполагаме, че тайното оръжие на компанията й е в средствата (1% от продажбите), които отделя за финансиране на фонда й Rare Impact.

Целта на благотворителната организация е да предоставя услуги за подобряване на психичното здраве в общностите, където такива или липсват, или са недостатъчни.

"От личен опит видях как тези невъзможни стандарти за красота оказват ефект върху психичното ми здраве и познавам много хора, които се се чувствали по същия начин", споделя още Гомес пред Stellar.

Селена Гомес, Facebook, Instagram и как изпълнителката нападна социалните мрежи

Защо Селена Гомес нападна социалните мрежи

Право в целта

28-годишната звезда вярва и в негативното влияние на социалните медии. Тя упорито насърчава служителите на Rare Beauty да не поглеждат социалните медии Instagram и Facebook през почивните дни.