След като миналата седмица стана ясно, че служител от Бъкингамския дворец е дал положителна проба за новия коронавирус, сега от британския кралски двор идва още по-притеснителна новина.

Принц Чарлз е заразен с COVID-19. Това е установено с тест, направен заради възможния контакт с преносители на вируса.

Тази информация дойде с официално потвърждение от Clarence House - дома на Чарлз и Камила в Лондон. В него се казва още, че британският престолонаследник има леки симптоми. Ако изключим тях, принцът на Уелс е в добро здравословно състояние и в последните дни работи от дома си, както обикновено.

Снимка 452769

Източник: GettyImages

На фона на всички официални ангажименти, които бъдещият крал на Великобритания имаше в последните седмици, не е ясно на кого е предал коронавируса като негов преносител. Последният му ангажимент с кралицата бе на 9 март, но със сигурност и след това са се виждали.

Преди две седмици Чарлз се срещна с принца на Монако Алберт, който още преди дни обяви, че има COVID-19 и най-вероятно той го е заразил, пише BBC.

Коронавирусът, принц Хари и ще се върне ли по спешност в кралския двор

Ще се върне ли Хари в кралския двор

Някой май има нужда от него

Камила Паркър пък е дала отрицателна проба. В момента двамата са под карантина в дома им в Шотландия и прекратяват всякакви ангажименти.