Новият коронавирус успя да обърка плановете на всички и да сложи на пауза целия свят. А като фенове на кралския двор няма как да не обърнем внимание на случващото се там пандемията COVID-19.

Редица официални събития са отменени, кралицата се евакуира в замъка Уиндзор, сватбата на принцеса Беатрис е под въпрос, а принц Хари и Меган Маркъл изпращат виртуална подкрепа за кралския двор в този труден момент. 

Те сподели в профила си в Instagram официалното изявление на Елизабет Втора относно наложените спешни мерки. И добавиха в друга публикация, че случващото се сега е е истински тест за човешкия дух.

За Хари и Меган обаче може да се превърне и в нещо повече. След като плановете им за ударен старт на новия им живот след Мегзит пропаднаха, сега пред херцога на Съсекс стои възможността да трябва да се върне по спешност в кралския двор.

Двамата с Маркъл са кралски особи до края на месеца, а едногодишният изпитателен срок след това позволява извънредни промени, ако обстоятелствата го налагат.

Ако кризата с коронавируса на Острова продължи да се задълбочава, а кралицата и принц Чарлз са все така в изолация, принц Уилям и Кейт Мидълтън със сигурност ще се нуждат от помощ, за да се справят с всички неотложни кралски дела. И тази помощ най-вероятно ще долети от Канада.

Снимка 465609

Източник: GettyImages

Според кралски коментатори, на плещите на херцога на Кеймбридж ще падне огромната отговорност да стане "пазител на двореца" и най-вероятно ще загърби различията с по-малкия си брат, за да застанат двамата начело на кралското семейство във времената на криза.

Принц Хари, Invictus Games и решението, което взе херцогът на Съсекс

Трудното решение, което взе принц Хари

Няма друг избор

А това ще бъде страхотна възможност за Хари да се реваншира за решението си да напусне заедно със съпругата си. Затова най-вероятно ще отговори положително, ако подобно предложение му бъде отправено. Така ще има възможност и да помогне в опазването на живота и здравето на своя баща и своята баба, пише Metro.