В последните дни Новак Джокович се превърна в най-коментираната личност не само в света на спорта. Някои го обявиха за новия символ на антиваксърите, в Сърбия вече е национален герой, а други остро критикуваха нежеланието му да спазва правилата, които важат за всички.

Новак Джокович, Australia Open и решението на федералния съд за депортирането на тенисиста

Австралия-Новак Джокович - 1:0 и много разгневени фенове

Как приемат сърбите решението за депортирането на тенисиста

След депортирането му от Австралия и завръщането в родината пък стана ясна и още една интересна подробност за най-добрия тенисист. През 2020 г. той е купил контролния пакет от 80% от акциите в датска биотехнологична фирма QuantBioRes. Тя е създадена с идеята да открие лечение за COVID-19.

Новината бе потвърдена от главния изпълнителен директор на компанията Иван Лончаревич. Той заяви, че не е разговарял с Джокович покрай скандала с Australia Open, но категорично може да заяви, че Ноле не е антиваксър.

От QuantBioRes поясняват, че работят върху създаването на лекарство срещу коронавируса, а не на ваксина. В основата на "механизма за деактивиране" е разработван пептид, който спира действието на COVID-19, за да не може да заразява клетките, предава The Guardian.

Новак Джокович, Хауърд Стърн и как водещият нападна тенисиста

И Хауърд Стърн срещу Новак Джокович

Всеки има право на мнение

Очаква се първите клинични изпитвания на медикамента да започнат това лято във Великобритания. А ако той мине успешно всички тестове и стигне да фаза на производство и разпространение, това ще донесе сериозни приходи на Ноле, който и без това май ще го закъса за рекламодатели.