Делят ни само няколко дни от големия финал на Australian Open и феновете на тениса нямат търпение да разберат кой ще успее да грабне титлата тази година.

Даяна Ястремска на Australian Open - впечатляващото постижение на украинската тенисистка

Украинската тенисистка, за която всички говорят

Даяна Ястремска пише история на Australian Open

Разбира се, Новак Джокович е големият фаворит, защото никой не е печелил повече трофеи от Australian Open от него. Като цяло на сърбинът доста му върви в Австралия, а за това може да има и друга причина, освен добрата му форма.

В едно от интервютата си по време на турнира Джокович сподели, че си е изградил традиция, която определено не е много обичайна. Всеки път, когато е в Астралия, тенисистът посещава кралската ботаническа градина в Мелбърн.

Там той се спира до едно определено дърво и просто прекарва малко време около него. "Има едно конкретно дърво, с което имам специална връзка, така да се каже, през последните 15 години."

Йелизавета Котляр на Australian Open - как украинката си навлече проблеми след мача с Влада Минчева

Неприятностите, които 16-годишна украинка си навлече, след като поздрави рускиня

И тенисът не е това, което беше

Новак Джокович, разбира се, отказва да разкрие и посочи специалното за него дърво, защото го пази в тайна и само за себе си. "Харесва ми да се заземя и да се свържа с този стар приятел", казва още сърбинът, пише ABC News.

Коко Гоф на Australian Open - тайните послания, изписани върху обувките на тенисистката

Тайните послания, изписани върху обувките на Коко Гоф

Тенисистката продължава смело напред

Джокович споделя, че преди години просто е харесал корените, стволовете и клоните на въпросното дърво. Ето защо е започнал да се катери по него и така е изградил връзка с него. Въпреки тези ритуали, Новак Джокович твърди, че не е суеверен, но обича да посещава места в Мелбърн, които преди са му носили късмет на Australian Open.

анкета

Кой ще спечели Australian Open при мъжете?

Виж резултати

Новак Джокович 45.8%

Даниил Медведев 11.9%

Яник Синер 29.0%

Александър Зверев 5.0%

Не ме интересува 8.3%