Когато тема като разпространението на коронавируса вълнува целия свят, мнозина очакват да чуят мнението по нея и на водещите фигури в политиката и бизнеса, както и на най-богатите хора в света.

Именно те реално могат да повлияят на ситуацията, най-малкото с финансова подкрепа, затова е важно да имат своя позиция. Преди дни Бил Гейтс сподели на страницата на своята организация дълго отворено писмо.

В него заяви, че подкрепя всички усилия в посока откриване на ваксина за COVID-19 и призова за спешни мерки от правителствата. А последната му инициатива е финансиране на разработката на тестове за домашна употреба.

Бил Гейтс, коронавирусът и какви са препоръчките на милиардера

Бил Гейтс срещу коронавируса

Поредно предупреждение

Докато основателят на Microsoft очевидно взема доста на сериозно коронавируса и последиците от него, Илон Мъск има да ни каже нещо съвсем друго, отново свързано с топ темата в световен мащаб.

В публикация в края на миналата седмица в Twitter той заяви кратко, точно и ясно - паниката около COVID-19 е "тъпа"

Това не значи, че Мъск подценява вируса и смъртните случаи, а че мисли разумно над ситуацията и знае, че паниката не води решаване на проблема, а само до неговото задълбочаване.

Публикацията на милиардера събра над 1.7 милиона харесвания и повече от 40 000 коментара. Докато повечето напълно подкрепят неговото мнение, други го смятат за лицемерно, пише Forbes.

Илон Мъск и защо милиардерът смята, че няма да е жив, за да види първия човек на Марс

Ще доживее ли Мъск да види човек на Марс

Трябва да побързаме

Дори някои от най-големите фенове на Мъск мислят, че той ни призовава да не се паникьосваме, защото от това неговият бизнес търпи загуби. А дали парите или човешкият живот са по-важни за него, всеки сам може да прецени.