Дори и да тренираме много усилено във фитнес залата, много е вероятно очакваният резултат така и да не идва, ако не следваме някои правила след тренировката, пише tialoto.bg. Кои са обичайните грешки, които допускаме и които се оказват пречка пред мечтаното тяло?

1. Лягаме пред телевизора. Може да смятаме, че е добре да си полегнем на дивана и да гледаме любимото си телевизионно предаване, защото сме тренирали усилено във фитнес залата, но това е грешка. Не бива да се поддаваме на това изкушение. По-добре е да извършваме леки дейности, тъй като това е отличен начин да подобрим кръвообращението и да подпомогнем възстановяването на мускулите.

2. Не се храним правилно. Вместо да се насочим към пицата, препоръчително е да хапнем здравословна храна в рамките на 20 - 30 минути след тренировката. Не бива да забравяме да включим протеини, здравословни мазнини и малко въглехидрати, за да заредим организма с енергия. 

3. Натоварваме се прекалено със задачи у дома. Обикновено мислим, че ще изгорим повече калории, когато изпълним тежки задачи след тренировката, но това може да е трудно за уморените мускули и крие риск от нараняване. Препоръчително е да се придържаме към по-леки дейности, като да например да оправим леглото си или да сгънем дрехите.

4. Не даваме възможност на организма да се възстанови. Ако тренировката е твърде кратка, може да решим, че не се нуждаем от възстановяване. Независимо от това колко усилено сме тренирали, трябва да дадем на тялото малко време, за да се възстанови.