В началото на 2020 г. Sony показа прототип за собствен електроавтомобил и обеща, че тестовете на завършен вариант ще започнат още през декември.

Обещанието изглежда е спазено, след като наскоро стана ясно, че моделът на име Vision-S вече върви по някои по-безлюдни пътища в Австрия.

Това ни навежда на мисълта, че колата ще е достъпна за европейския пазар и едва ли ще трябва да чакаме твърде много, преди да я видим готова за продажба.

Компанията наскоро публикува видео на Vision-S в движение, но все още не споделя почти нищо за техническите й параметри.

Информация за возилото можем да почерпим от миналогодишното представяне на прототипа, когато Sony сподели, че Vision-S разполага с второ ниво на автономност, което позволява на колата сама да се паркира, да сменя ленти и да спазва дистанция на пътя.

Снимка 513531

Източник: Sony

Амбицията на компанията е да усъвършенства способностите за автономност на Vision-S до ниво четири, а по отношение на задвижването моделът разполага с два 200-киловатови мотора и ускорение до 100км/ч за 4.8 секунди.

От сайта на Sony научаваме, че автономните системи на модела разчитат на поне 40 сензора, които събират информация за околната среда, но така и не стана ясно с какви батерии е захранван Vision-S.

Снимка 513530

Източник: Sony

Знаем обаче, че колата ще гъмжи от електроника, ще разполага с 5G свързаност и ще разчита на облачни сървъри и изкуствен интелект, за да синхронизира всички данни в реално време и да предоставя персонализирано преживяване на собственика си.