В началото на месеца разбрахме интересни подробности около половата идентичност на Локи (Том Хидълстън). Но с пускането на всеки следващ епизод излизат и други интересни неща.

Loki, Том Хидълстън и какво стана ясно за пола на Локи

Каква е половата идентичност на Локи

Loki е вече в Disney+

Например вече знаем каква е сексуалната ориентация на брата на Тор. В последния излъчен епизод на сериала Локи попада в доста интимен разговор с друг герой, който го пита дали като принц около него има много принцеси или пък друг принц.

"По-малко и от двете" пък е отговорът на Локи. С това се потвърждава, че той е бисексуален и всъщност е първият супергерой в киновселената на Marvel, който открито заявява, че е бисексуален.

След пускането на епизода режисьорката му Кейт Херън потвърди новината в профила си в Twitter. Тя пише, че още първия си работен ден по Loki е имала за цел да покаже сексуалната ориентация на героя, защото тя е част от него.

Херън осъзнава, че това е малка крачка, но е щастлива, че представите в MCU ще бъдат преобърнати. Според People, в комиксите Локи е пансексуален и флуиден, когато стане дума за пола му.