Предвид успехите през последните 15 години е съвсем нормално очакванията и изискванията към всеки следващ филм на Marvel да бъде все по-високи.

Кинопремиерите за ноември, сред които са "Наполеон", "Диада", "Капитан Марвел 2" и "Добрият шофьор"

Най-очакваните кинопремиери за ноември

Две от тях са български

Високопоставена летва, в която последните филми на студиото сякаш започнаха все по-често да се спъват. Поредното доказателство за това са рекордно ниските приходи на "Капитан Марвел 2".

В бокс офиса в Северна Америка филмът отчете приходи в размер на 47 милиона долара за първите три дни от премиерата си, което е най-слабият дебют на супергероиски филм на Marvel до момента.

Снимка 641174

Източник: Форум Филм България

Всъщност "Капитан Марвел 2" е 33-ият филм от киновселената на Marvel, а освен него, има още два филма с лошо представяне. Това са "Невероятният Хълк" (55.4 милиона долара) и "Ант-Мен" (57.2 милиона долара).

"Диада" отвя конкуренцията в българския бокс офис

Българският филм, който отвя "Капитан Марвел 2"

Повече от добро представяне

В останалата част на света "Капитан Марвел 2" отчете приходи в размер на 63.3 милиона долара, което означава, че общо в световен мащаб филмът е спечелил 110 милиона долара. Според Variety, от Disney са се надявали на поне 140 милиона долара приходи, но това не се е случило.

"Капитан Марвел 2“ с Бри Ларсън и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Капитан Марвел 2"

Цели двама нови супергерои правят дебюта си на голям екран

Тези приходи не са никак добри на фона на похарчените пари за направата на филма. Около 220 милиона долара са отишли за продуцирането и около 100 за маркетинг.