Принц Уилям и Кейт Мидълтън винаги са били сред най-харесваните личности в британския кралски двор. От години е ясно, че в един момент те ще станат новите крал и кралица, но в сложната ситуация в двореца не е ясно дали това ще се случи по-рано или по-късно от очакваното.

Кейт Мидълтън и Анди Коен - извинението, което получи от тв водещия

След конспиративните теории - извинението, което Кейт получи

По-добре късно, отколкото никога

И въпреки че в последните месеци принцесата на Уелс не се появява на публични места, тя продължава да бъде най-коментирана - първо заради спекулациите около изчезването й, а след това заради признанието, че е болна от рак. И едно ново проучване след нагласите на британците показва интересна тенденция.

Според British YouGov, Кейт Мидълтън е станала най-харесваната кралска особа след публичното си изявление от 22 март. Така сега тя измести съпруга си принц Уилям от челната позиция в класацията от февруари до април 2024 г.

Снимка 656306

Източник: GettyImages

До февруари бъдещият крал печелеше 77% симпатии срещу 74% на принцесата на Уелс. А сега тя е със 76%, а той - със 73, пише New York Post.

Друго интересно разместване в класацията е, че на трето място сега е сестрата на крал Чарлз принцеса Ан, която печели 71% одобрение, а не самият монарх. Той също бе диагностициран с рак и е поставил повечето си ангажименти на пауза и именно тя го замества в голяма част от случаите.

Снимка 651077

Източник: GettyImages

Кралят остава четвърти със 63%, а веднага след него в челната петица е неговият брат принц Едуард. Кралица Камила пък остава по-назад в класацията с едва 50% от симпатиите на британците.

Принц Хари във Великобритания - ще дойде ли с Меган и децата си (и ще се срещне ли с Уилям и Кейт)

Големите въпросителни около посещението на Хари в Лондон

Ще бъде или не Меган с него

По-надолу пък са принц Хари и Меган Маркъл съответно с 31 и 26%. Техният рейтинг съвсем очаквано спадна драстично след напускането им на кралския двор и всички скандали, които го последваха. А принц Андрю, другият брат на крал Чарлз, който бе отлъчен заради секс скандал, има едва 6% одобрение, което също не е изненада.