Сутрините са най-стресиращото време на деня за много хора. Въпреки това, има някои трикове, които ще накарат деня ни да стартира малко по-приятно.

Ако се събудим с чувство за стрес и хаос, възможно е и останалата част от деня да се развие по същия начин, а това вреди на продуктивността ни. За да го предотвратим, просто трябва да се придържаме към някои прости правила.

Дрехите

Снимка 370678

Източник: iStock

Според Woman's Health всичко започва от предишната вечер, когато преди лягане трябва да изберем облеклото си за следващия ден.

Ако знаем какво ще носим предварително, това ще облекчи абсурдното количество стрес, което предизвиква висенето пред гардероба в опити да изберем подходящи дрехи. Дори има приложения - като Mode-Relier например, които помагат, ако имаме нужда от малко вдъхновение.

Будилникът

Снимка 320646

Източник: iStock

Гарантирано по-малка доза стрес ще ни връхлети, ако използваме истински будилник, а не алармата на телефона. Със смартфоните неизбежно вървят различни имейли или съобщения в социалните медии, които в немалко случаи са свързани с лоши новини. Ако нямаме достъп до телефона си поне докато се разсъним, ще се събудим по-щастливи.

Ключовете

Снимка 287968

Източник: iStock

Препоръчително е да слагаме ключовете за дома и колата на едно и също място вкъщи. Независимо дали става въпрос за маса до вратата, някаква кутия и т.н. Това спестява време и излишна разправия. Нищо не разваля прекрасна сутрин повече от няколко загубени в търсене на ключове минути.

За дамите

Снимка 331701

Източник: iStock

Дамите могат да започнат да държат гримовете си на едно място, може би в банята. Ако държим всичко заедно, ще спестим  време, нерви, ходене и суетене напред назад в различни стаи, търсейки я сенки, я спирала, я гребен.

Водата

Снимка 356887

Източник: iStock

Препоръчително да е да имаме чаша от нея близо до леглото, за да бъде изпиването ѝ първото нещо, което правим, когато се събудим. Защото един от най-добрите начини да започнем деня си е именно да се хидратираме. А и водата помага да се събудим по-бързо.