Понякога сме ужасно нетърпеливи да започнем да спортуваме, но осъзнаваме, че малко след това или ни омръзва, или не намираме време, или... ни мързи. Причините могат да бъдат много, също както и оправданията.

Ако все пак искаме да сме във форма и да запазим тръпката за спорт, ето няколко препоръки, с които да съхраним желанието.

Христиана Парова и щастливото тяло

Христиана Парова и щастливото тяло

Фитнес инструктурката за пътя на промяната, за ролята на инфлуенсър и за любимата си тренировка

Постижими цели

Записването на спорт с намерението да постигнем невероятни резултати за кратко време е лошо начало. Видимите резултати изискват усилена работа поне няколко месеца; изискват и постоянство впоследствие. Трябва да обърнем внимание и на храненето, да планираме физическата активност съобразно ангажиментите, но да оставим време и за почивка.

За всеки начинаещ първите месеци са от съществено значение за постигане на добро ниво на сила и издръжливост. Те са основата, над което ще надграждаме.

Промени

Забелязали сме резултати в началото, но след първите три месеца сякаш нищо не се случва, особено ако ходим на фитнес. С времето, промените стават по-бавни и по-трудно забележими, което ни кара да губим желание. За да предотвратим това, може да сменяме ритъма и тренировките на определен интервал от време, за да не ни писва.

Снимка 346484

Източник: iStock

Как изглеждаме

Ако единствената причина да спортуваме, е естетическа, желанието за бързи резултати, ще ни демотивираме лесно. За предпочитане е да търсим дългосрочни цели и да тренираме за здраве. Хубаво е да приемаме по-добрият външен вид като бонус, не като фикс идея. И нека не забравяме как сме изглеждали, преди да започнем да тренираме, защото само така ще оценим разликата.

Чудеса не съществуват

Когато промените не се случват толкова бързо, колкото ни се иска, нормално е да търсим съвети от познати. Но единственото нещо, което гарантира резултати, е мнението на професионалист.

Той ще ни помогне във всичко, от което се нуждаем, стига да не разчитаме на чудо след една седмица. Добре е да не забравяме също, че чудотворни диети или продукти, които премахват мазнините от тялото или го "пълнят" с мускули, няма.

Как да поддържаме мотивация, за да спортуваме

Как да поддържаме мотивация, за да спортуваме

4 съвета, които ще са ни от полза

За да постигнем желаните резултати и да се чувстваме добре, трябва да сме последователни в тренировките и да спазваме балансирана диета. Пътят може и да е дълъг, но наградата е много голяма - нашето здраве и благополучие.

Страхил Иванов и мотивацията за трансформация

Трансформирай себе си

Фитнес треньорът за мечтата да изглеждаш добре, за Fitbg и за бъдещето на здравословния лайфстайл