Христиана Парова е фитнес инструктор и инфлуенсър. Красива жена с перфектно тяло, което тренира повече от редовно. Храни се възможно най-здравословно и знае кога, как и какво да прави, за да бъде тялото й щастливо.

Ако обаче накарате самата Христиана да каже нещо за себе си, тя ще започне с това, че преди всичко е майка и домакиня, "колкото и да не им се вярва на хората". Обожава да готви, харесва работата си и смята себе си за позитивна и усмихната жена.

Снимка 351652

Източник: Личен архив

Казано с най-семпли думи, Христиана се занимава с хранителни и тренировъчни режими. Страницата й във Facebook е с повече от 150 хиляди последователи, профилът й в Instagram - с повече от 80 хиляди. Разбира се, тази популярност не пада от небето.

"Всичко започна след като родих. Тогава, като всяка една дама, исках бързо да вляза във форма и отново да изглеждам добре."

Желанието предизвиква искра, искрата пламък, а веднъж запален, интересът й към фитнеса повлича след себе си и желанието за повече информация от повече и разнородни източници, както и за различни теории, свързани с тренировките и храненето.

"Беше интересно да изпробвам всички теории за видовете упражнения." Прави го върху себе си, което й помага да открие, че най-добре се чувства при тренировките с ластици. А всички тези опити и тестове по естествен път я отвеждат и до възможността да опознае тялото си с неговите специфични тренировъчни и хранителни нужди.

Днес Христиана не се лишава от нищо. Когато изготвя режимите за доверилите й се хора, следва същата опорна точка. "Искам и тялото на всяко момиче да се чувства щастливо по пътя към промяната." Това тя им обяснява и по време месечните си женски лагери - едно приключение с тежки тренировки, игри и, разбира се, много смях, приятни вечери, женски приказки и чаша вино.

Успехът си като инфлуенсър в социалните мрежи Христиана приписва най-вече на подбора на марките, с които работи. Стреми се да обърне индивидуално внимание на всяка от тях, както и на това какъв ефект да постигнат заедно. На мнение е, че не прекалява облъчването на аудиторията.

"Ангажирам се само с кампании, интересни за мен, следователно - и за моята публика. Избягвам всичко, ако то не е в сфера ми като професионалист и като жена." И добавя, че лично изпробва всеки продукт. "Само тогава мога да го покажа."

Христиана тренира навсякъде и по всяко време. Харесва да го прави на фона на българска музика, особено на новите парчета, защото я зареждат със страхотно настроение. "Фаворити са ми Тита и Криско, които са изключително креативни и иновативни."

Кой е най-често задаваният от клиентите ви въпрос?
Въпросите с "кога". Кога ще сваля тези килограми? Кога ще постигна желаната цел?... Споделям ентусиазма им за бърза и видима промяна, но тя няма да настъпи толкова светкавично, колкото желаят. Затова гледам да ги амбицирам да не се отказват лесно.

Колко от личното си време отделяте за социалните мрежи и за поддържането на профилите си там?
За мен времето, прекарано в социалните медии, е като работа, и бих казала, че в този работен аспект отделям не повече от три часа на ден.

Кой е най-интересният коментар на снимка до момента?
Най-интересен не мисля, че помня. Понякога имам по-скоро шокиращи коментари. "Това мъж ли е?" Или коментарите, в които дами обсъждат, че страдам от анорексия.

Коя е любимата ви тренировка?
Тази за дупе, защото съм изключително голям ценител на хубавите и добре оформени "задни части". Затова приоритет и любими са ми упражненията за дупе. Това е и моята цел - да направя повече обем в тази мускулна зона.