Въпреки че много пъти сме се опитвали да започнем редовно да спортуваме, така и не ни се получава. Важно за постоянството в спорта е открием такъв, който ще ни кара да се чувстваме добре и ще ни харесва. Не трябва да ходим по задължение да се упражняваме, а да го правим, защото имаме желание.

Ето защо, според нивото на енергията, ежедневието ни и т.н., има различни видове тренировки, които се вписват по-добре на начина ни на живот и могат да ни помогнат да постигнем целите си без да обезкуражаваме.

Ако сега преоткриваме света на спорта, хубаво е да започнем с упражнения с ниска интензивност и малко по малко да увеличаваме трудността.

За по-спокойните

Снимка 369766

Източник: iStock

Бокс, слимфит, кросфит и други дисциплини с висока интензивност не са за нас. Трябва да освободим напрежението в спокойна атмосфера с подходяща спокойна тренировка. Намаляваме нивата на стрес чрез практики като йога, пилатес, въздушна йога и други подобни варианти, които могат да ни помогнат да се настроим и да възстановим баланса и вътрешната хармония в тялото ни. Ако харесваме танци, може да пробваме и с балет, боди балет, модерен балет и т.н.

За хипер активните

Снимка 381463

Източник: iStock

Ако животът ни е истински вихрушка, енергична личност сме, обичаме да надминаваме себе си, намираме си нови предизвикателства, на които да се противопоставяме, то ни трябва много интензивен вариант на тренировка. Йогата едва ли ще ни задоволи.

Ето защо трябва да открием динамична активност, която да ни помага да изгорим нужните калории, да увеличим сърдечната честота и да се изморим достатъчно, че да се поуспокоим. Ти-рекс, спининг, кросфит, тае-бо, бокс, пилоксинг, въздушен фитнес (AirFit) са някои от опциите, които ще ни удовлетворят. Ако пък си падаме по танците, може да пробваме и с пол денс, хип-хоп, а защо не и народни танци.

Златната среда

Снимка 371661

Източник: iStock

Някои харесваме спорта, но имаме нужда от непрекъсната промяна, защото бързо ни става скучно. Намирането на баланс ще бъде лесно за нас, ако открием тренировка, която съчетава удоволствието от спорта и забавлението. Най-динамичните дисциплини, в които има много хора и музика, са най-добрите за нас. Уроци по танци в клас по двойки - като салса например, работят по-интензивно върху мускулите и са едни от най-подходящите упражнения, пишат от Hola.