След невероятния успех и големия интерес от страна на участници и посетители през 2010 г., тази година, между 29 ноември и 2 декември ще се състои второто издание на Chivas Gourmet Salon.

По време на превърналото се в традиционно вече изложение ще си дадат среща производителите и търговците на висококачествени храни, напитки, аксесоари, луксозни подаръчни стоки и услуги. Към тях ще се присъединят и почитателите на гурмето и изискания вкус, както и шеф-готвачи от топ ниво, които ще демонстрират своите уникални умения и ще представят най-актуалните си иновации.

В рамките на Chivas Gourmet Salon изявени майстори-кулинари и сомелиери от цялата страна ще дадат безценни съвети за правилното съчетаване и комбиниране на храните с най-подходящите за тях напитки. Най-добрите интериорни специалисти от своя страна ще представят тенденциите при сервирането, както и допълнителни изисквания за естетиката и аранжирането.

Атракция за посетителите и тази година ще бъде обособената само за Chivas Gourmet Salon дегустационна зона, в която на преференциални цени посетителите ще могат да консумират екзотични блюда и специалитети, приготвени с оригинални или нови за българския пазар продукти на партньорите и участниците в изложението.

Любопитното за тазгодишното издание на Салона е, че за първи път родните деликатеси ще се представят с уникалното зелено сирене. След Франция и Испания, България е третата страна в Европа, където по естествен път се получава плесенно сирене от типа рокфор. То е характерно за Тетевенския регион, приготвя се от овче, козе и краве сирене, а специфичното при него е, че плесента се заражда сама следствие на влажността и специфичният мек климат на района.
Посетителите ще бъдат изненадани и с други интересни продукти, представени за първи път на българския пазар, за които организаторите ще информират своевременно.

Домакин на Chivas Gourmet Salon ще бъде отново Радисън Блу Гранд хотел София - зала Александър, която със своята изтънчена обстановка и неповторима атмосфера символизира най-точно идеята за луксозен и изискан стил.

Всички ценители на добрата кухня и отбраните напитки, както и собствениците на ресторанти, хотели и заведения са добре дошли на Chivas Gourmet Salon, за да се запознаят с последните тенденции и новости в кулинарното изкуство. Входът за Chivas Gourmet Salon ще бъде с безплатни покани или с входен куверт и регистрация, като изложението ще посреща посетители и гости от 29 ноември до 02 декември от 11 ч. до 18.30 ч.

Chivas Gourmet Salon се осъществява със съдействие на Евро-Ток България - първата кулинарна организация от източна Европа, присъединила се към Евро-Ток Интернационал, официален консултант на Европейска комисия и Европейски парламент в областта на храните, виното и аквакултурите.