Когато гледаме снимки и видеа от концерти в препълнени зали от преди пандемията, все се чудим кога тази доскоро напълно нормална реалност ще се върне. И на този етап ни изглежда по-скоро като илюзия.

Но жаждата за силни емоции и забавление не може току-така да изчезне. А забраните водят до прояви на креативност, които от една страна печелят симпатиите ни, а от друга - са наистина плашещи, защото показват една нова реалност, която толкова да не искаме да се случва...

Преди дни американската рок група The Flaming Lips изнесе цели два концерта в зала в Оклахома. И още дотук тази новина ни звучи странно на фона на обстановката в цял свят.

А още по-странно става с уточнението, че феновете на музикантите са се съгласили да бъдат в големи балони, подредени в стриктно разграфени квадратчета, само и само да лудеят с любимата си група.

Във всеки балон могат да се съберат до трима души, които да танцуват и пеят заедно. Ако са сигурни, че не могат да се заразят един друг, разбира се... Общият брой на балоните в залата е 100.

Музикантите на сцената също са в балони, само че индивидуални, с които се предпазват от заразяване и надхитряват противоепидемичните мерки. И въпреки нестандартните обстоятелства, настроение със сигурност не липсва.

Организаторите определено са помислили добре за удобството на зрителите. Всеки балон е оборудван с говорител, от които да се чува музиката, както и с вентилатор. Налични са и шишета с вода и хавлиени кърпи.

Metallica, Encore Drive-In Nights и бъдещето на концертите след след коронавируса

Това ли е бъдещето на концертите

Нямаме твърдо мнение по въпроса

Във всеки балон има и табелки, с които хората в него да уведомят стюардите, че им е много топло или че искат да отидат до тоалетната. При подобна необходимост се оказва помощ отвън, предава Reuters.