Когато се заемаме със спорт, важно е да си изясним какви са нашите цели. Дали е загуба на тегло, стегнати крака, плосък корем, или от всичко по малко. Трябва да открием дисциплина, която ни помага да го постигнем и преди всичко да ни харесва.

Кога танците са наистина секси

Кога танците са наистина секси

И кога е по-добре да не се излагаме

Ако не си падаме по аеробиката или фитнесът, то танците предлагат много вариации, които ще ни позволят да работим с тялото си, докато се наслаждаваме на забавна дейност.

С танците се изгарят много калории, тъй като сме в непрекъснато движение. Изгорените калории обаче зависят от избрания тип танц и интензивността, с която той се изпълнява. Ако приемем, че танцуваме, например един час без почивка, можем да изгорим приблизително 450 калории. Да видим точно колко горим, ако изберем зумба, салса или хип-хоп танци.

Зумба

Без съмнение това е един от най-предпочитаните танци от хората, които искат да влязат във форма, като за целта използват ритъма на музиката. През последните години зумбата стана много популярна и търсена, тъй като съчетава различни стилове и помага за изгарянето на калории, най-вече заради своята интензивност.

Снимка 485367

Източник: iStock

Всъщност без проблем бихме могли да я считаме за тренировка HIIT (високо интензивни интервални тренировки), поради движенията, които се извършват с теглото на тялото, докато същевременно тонизираме мускулите и укрепваме сърдечно-съдовата система. Едночасовият клас зумба ни помага да изгорим около 600 калории.

Салса

Има хора, които в мига, в който чуят салса, сякаш просто не могат да стоят на едно място и тялото им само започва да се поклаща в ритъма на танца. Този енергичен и жизнен ритъм ни помага не само добре да се поизпотим, но и да вкараме тялото си в страхотна форма.

Снимка 485365

Източник: iStock

Салсата е танц с латински произход, благодарение на който за един час можем да изгорим около 400 калории. Спомага за оформяне на мускулите на долната част на тялото, като работи най-вече за тези на краката, корема и дупето.

Хип-хоп

Хип-хопът е танцов стил с енергични движения, идеален за подобряване на гъвкавостта, който ни помага да оформим мускулите на краката и ръцете.

Снимка 485366

Източник: iStock

Хип-хопът няма толкова стриктни стъпки, които трябва да следваме, както в салсата например, което ни дава широко поле за импровизация и още повече забавление. С един час в ритъма на хип-хопа успяваме да изгорим около 400 калории.

Танците, които заместват фитнеса

Танците, които заместват фитнеса

Ефективно и забавно