В по-голямата част от света кучетата са най-добрият приятел на човека, верни домашни любимци, за които полагаме толкова грижи, колкото и за роднините си. Но винаги има изключения...

Докато още преди две години в Южна Корея бяха взети необходимите мерки, за да се спре избиването на кучета с цел консумация на тяхното месо, то в Северна Корея ситуацията в последно време е коренно различна.

Лидерът на страната Ким Чен-ун още преди месец обяви, че притежаването на кучета като домашни любимци е незаконно. А според Daily Mail, последното му нареждане е всички собственици на домашни кучета, които вече са ясни да държавата, да ги предадат доброволно в приюти или ресторанти. В противен случай, те ще бъдат насила конфискувани и по-големите от тях ще бъдат разфасовани за месо.

Снимка 493001

Източник: iStock

Това решение е свързано с идеята, че да гледаш куче у дома е тенденция, повлияна от западните страни, а домашните кучета са "буржоазни". В Северна Корея, като строго комунистическа държава, не се гледа с добро око на всичко чуждо и моредно.

Там само хората от елита и най-богатите имат домашни кучета, които са символ на тяхното благосъстояние и роля в обществото. А обикновените хора трябва да гледат прасета и кокошки например. И така двойните стандарти отново са на лице, предава Metro.

Кучетата, слюноотделянето и кога е симптом за здравословен проблем

Когато на кучето му потекат лигите

Има ли място за притеснение

Според някои, с тази своя заповед Ким Чен-ун удря с един куршум два заека. Първо - за пореден път затвърждава социалното неравенство, а второ - се бори в хранителната криза, която е все по-осезаема в много части на страната.