Освен чрез диета и физически упражнения, един от начините да подпомогнем здравето си е с хранителни добавки. Те обаче са толкова много, толкова разнообразни и за толкова различни функции на човешкия организъм, че няма как да не се объркаме.

Витамините и хранителни добавки, които не трябва да приемаме заедно

Никога повече: витамините и хранителни добавки, които да не приемаме заедно

Защото не е в наша полза

Затова най-добре е да се консултираме с личния си лекар преди да решим нещо на своя глава. Или да се доверим на специалистите и нещата, които самите те избират да пият всеки ден. Клиничният психолог д-р Адриан Лопрести търси онези добавки, които подпомагат психичното ни здраве. Ето кои препоръчва той според Insider.

Рибено масло

Снимка 641868

Източник: iStock

Нутриционистите ни препоръчват поне две порции риба на седмица, като препоръчителната е такава с богато съдържание на мазнини като сьомга, сардини, херинга. Омега-3 мастните киселини можем да си набавим и с приема на рибено масло всеки ден. То помага за намаляване на кръвното налягане, предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания и дори борбата с депресията.

Магнезий

Снимка 641869

Източник: iStock

Този минерал е важен за здравето на костите, сърцето, мускулите и нервите. Д-р Лопрести го определя и като съществен за спортистите, затова го препоръчва за хора, които се подлагат на по-интензивно физическо натоварване.

Ашваганда

Снимка 616752

Източник: iStock

Според "модната" вълна в социалните медии добавките от корените на този индийски храст работят за потентността. Според Лопрести по-големият им плюс е борбата със стреса, но не трябва да очакваме чудеса. Необходимо е да приемаме ашваганда между две и осем седмици, за да забележим ефектна върху нервната си система.