На всички е ясно, че TikTok вече не е само платформа за танцови тенденции. През последните няколко години тя се превърна в място за препоръки на продукти, рецепти и дори съвети за здраве и благополучие (въпреки че те не винаги са подкрепени от изследвания).

Кафе, защо да го пием всеки ден и новото проучване, което доказва ползите за здравето

Неочаквано добрите причини да пием кафе всеки ден

Ползите, доказани в ново проучване

Една популярна напоследък тенденция, фокусирана върху храната, е proffee. Или просто кафе с добавен протеин. Платформата е залята от тонове клипове с различни рецепти за прословутата напитка. И докато някои хора посягат към традиционния протеин на прах, ето една интересна алтернатива, която може да опитаме при следващото си кафе.

Колаген към кафето

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Въпреки това му липсва една конкретна есенциална аминокиселина (наречена триптофан), заради което не можем да го наречем напълно протеин.

Това означава, че колагеновите пептиди могат да бъдат добавени към дневния прием на протеини, но трябва да ги комбинираме с обичайните си източници на протеини в зависимост от хранителния ни режим и предпочитания.

Добавянето на колаген в кафето има още предимства в сравнение с традиционния протеинов прах. Благодарение на това получаваме ударна доза здраве, най-вече за кожата.

Снимка 584757

Източник: iStock

А ето още съставки, които кожата ни обича, според Mind Body Green:

  • Хиалуронова киселина
  • Витамини С и Е
  • Куркума
  • Биотин
Конопено семе, тиквени семки и кои са веган храните с най-много протеин

Храните с най-много растителен протеин

Повече сила от природата

За всички, които започваме сутрините си с кафе или пък приключваме деня във фитнеса, proffee e чудесен начин да си набавим едновременно вкус и здраве.