Нека бъдем честни: по време на предстоя ни вкъщи, като част от ограничителните мерки, наложени заради пандемията от коронавирус, беше трудно да устоим на филмите за възрастни, особено с примамливите предложение на редица сайтове, които пуснаха за определен период от време безплатно цялото си съдържание. Според Тhe Conversation, коефициентите на гледане на порно в редица държави са скочили драстично по време на изолация.

Pornhub и безплатното порно за цял свят за една седмица

Безплатно порно за всички

Изненадата на PornHub в тези тежки времена

Но замисляли ли сме се какви ефекти може да има върху здравето ни гледането на филми за възрастни? От изданието се заемат да проучат този въпрос, като за целта се допитват до петима експерти, трима от които са на мнение, че това може да повлияе негативно на човешкото здраве.

Една от причините е, че подобни филми създават нереалистична представа за секса, тъй като в тях често се показва проява на по-грубо и жестоко отношение на мъжете спрямо жените.

Сексологът Майкъл Флууд дори смята, че колкото е здравословно да имаме сексуални контакти, толкова нездравословно е да гледаме порно. Експертът обръща внимание на факта, че много от порно филмите показват агресията като нещо нормално в отношенията между хората.

Здравния експерт Меган Лим е на мнение, че порното може да бъде вредно, ако хората не разполагат с друг източник на информация относно секса, за да сравняват и да се си създават фалшиви представи.

Снимка 479441

Източник: iStock

Според нея гледането на прекалено много филми за възрастни още преди да сме започнали да водим сексуален живот влияе негативно на сексуалното ни развитие, защото видяното ни създава донякъде грешно впечатление за поведението в спалнята, което после прилагаме в реалния живот.

Здравният изследовател Мередит Темпъл - Смит пък е на мнение, че гледането на порно често е причина за нарастване на тревожността и недоволството от това как изглежда тялото ни.

Въпреки трите негативни мнения срещу порното, все пак двама от експертите смятат, че порното би могло да бъде полезно, тъй като много от филмите за възрастни всъщност са в състояние да се използват с образователна цел.

Pornhub, Cleanest Porn Ever и новата кампания на сайта срещу коронавируса

Най-чистото порно, създавано някога

Само за мръсници по душа