Проучване измежду 700 000 жители на САЩ, проведено от Университета в Охайо, сочи, че поколението на милениалите страда от повече болести и старее по-осезаемо от поколението на техните родители.

Поколението на милениалите, дълговете, кредитите и коя е най-съкровената им мечта

Големият провал на поколението на милениалите

Тъжната мечта на хората между 23 и 34 години

Родените между 1981 г. и 1996 г. са по-предразположени към болести, вредни навици и страдат от по-лошо психологическо здраве, казват учените.

Според тях някои негативни тенденции, започнали още с техните родители, се развиват много по-бързо и в по-големи мащаби при милениалите.

Снимка 523704

Източник: iStock

Това включва показатели като физиологично здраве, смъртност, употреба на опиати и наркотици, депресия и хронични възпалителни процеси в тялото.

Сред причините за негативните тенденции фигурират фактори от рода на продължителното седене и нездравословните навици, като най-засегнатата група е тази на мъжете.

Мъжете от бял произход в поколението на милениалите са по-силно повлияни от ментални неразположения, отколкото останалите групи, докато мъжете с латински и африкански корени страдат от повече физиологични и хронични заболявания, сочат данните.

Снимка 523705

Източник: iStock

Първите са по-предразположени към зависимости, алкохолизъм, тревога и депресия, но също така и към затлъстяване.

Депресията, хиперактивността и наркотицити или защо милениалите ще боледуват повече и умират по-млади

Защо милениалите боледуват повече и умират по-млади

Тревожен нов доклад

Авторите на проучването алармират, че ако тези тенденции не бъдат забавени или неутрализирани поколението на милениалите ще остарее с много повече болести от предходните генерации и ще се радва на по-кратък живот.