Поколение, което отказва да порасне, безотговорни, пристрастени към технохолигиите, егоцентрици. Към всички тези характеристики на милениалите - демографската група хора, родени от началото на 80-те до началото на 2000-те години, можем да добивам още нещо неласкаво - боледуват повече и умират по-млади.

Снимка 305996

Източник: iStock

Поне това сочи доклад на здравната компания Blue Cross Blue Shield, който изследва начина на живот на милениалите и как той ще се отрази на икономиката. Според него в следващите 10 години това поколение ще е все по-болно и ще плаща все повече за здравето си.

Според данните на доклада милениалите или поколението Y може да очаква ще страда от поне 40 % по-висока смъртност в сравнение с предишното поколение Х на същата възраст. Тя обаче няма да е причинена от "тривиални" болести като сърдечно-съдови заболявания или рак.

Снимка 395145

Източник: iStock

Не - милениалите страдат най-вече от депресия, хиперактивност и злоупотреба с наркотични вещества. Затова и случайна свръхдоза, самоубийство или убийство биха били най-вероятните причини за смъртта им.