След цели девет месеца в корема на майката, не е изненадващо, че повечето бременни жени нямат търпение най-накрая детето им да се роди. Има случаи обаче, когато бебето сякаш отказва да излезе.

Сексът, емоджитата и каква е връзката помежду им

Каква е връзката между емоджитата и секса

Колкото повече, толкова повече

В такива моменти се предлагат различни решения, които да провокират конктракциите и раждането. Между тях попадат различни упражнения, похапване пикантни храни, стимулация на зърната и секс.

Съществуват различни предположения защо сексът би могъл да задейства родилния процес. Едно от тях е, че оргазмът стимулира контракциите на матката. Според New Scientist обаче, мастурбирането в подобна ситуация има много по-голям ефект отколкото сексът.

Снимка 377945

Източник: iStock

Учените твърдят, че мастурбирането е чудесно решение в случаите, в които искаме да задействаме някои от физическите реакции, свързани с половото сношение. В това число влиза и оргазмът, при който се отделя окситоцин. При самозадоволяването обаче нямаме необходимост от партньор, а и няма да се притесняваме, че бихме навредили на плода.

Като най-съществени предимства, за да изберем мастурбирането пред секса като начин за ускоряване на раждането, изследователи изтъкват, че контракциите, предизвикани от оргазъм по време на мастурбация, са много по-силни, отколкото при секс с проникване.

Сексът, женският оргазъм и откриха ли учените причината за него

Това ли е причината жените да получават оргазъм

Не всичко е удоволствие