Кашуто расте в Южна Африка и Карибите, но неслучайно е прочуто в цял свят. То е и вкусно, и полезно заради солидното съдържание на куп ценни вещества в състава му.
Тези ядки стават все по-популярна веганска алтернатива на много млечни продукти като мляко, крема сирене, сметана и масло.
Но са тясно свързани и с друго. Доказано е, че подобряват нивата на триглицериди и свалят систоличното и диастолично кръвно налягане. Или казано с други думи - те са изключително полезни за сърцето и свалят кръвното налягане.
Източник: iStock
Ето защо здравният експерт Валентина Дуонг препоръчва редовно да хапваме по една шепа сурово кашу на ден, за да усетим ползите от него, и то в дългосрочен план.
Но в зависимост от начина, по който ги консумираме, може да имат и обратен ефект, напомнят от Eat This, Not That!. Ако са предварително осолени, солта може и да ни вдигне кръвното. Защото задържа допълнително вода в организма и по този начин натоварва сърцето и кръвоносните съдове.