Всички искаме да сме във форма, но не всички обичаме да тренираме. А насила хубост не става. Затова ако заниманията във фитнес залата или у дома не са за нас, има и други алтернативи на физическа активност, с които да поддържаме добър тонус. Ето и няколко примера.

Каране на колело

Разбира се, това не е най-подходящото занимание за зимата, но винаги когато навън няма сняг, можем да се възползваме. Тренираме най-вече краката и корема, а и избягваме ужасните задръствания.

С колело през зимата - защо не

С колело през зимата - защо не

Седем начина да ни е топло на велосипеда през студените месеци

Танци

Сега нямаме възможност да се развихрим на дансинга в някой клуб, но спокойно можем да го направим в хола у дома. Пускаме си любимата музика и следваме ритъма. Така можем да изгорим толкова калории, колкото и с тичане.

Снимка 507722

Източник: iStock

Стълби

Забравяме за асансьора и крачим смело нагоре и надолу по стълбите - винаги когато имаме възможност. Това си е супер тренировка за крака и дупе, както и добро кардио.

Чистене

Тренировките може и да пропуснем, но почистването на дома няма как да ни се размине. А ако се поразвихрим добре с прахосмукачката и с парцала, ще изгорим завидно количество калории. И крайният резултат е 2в1 - чист дом и по-добро настроение.

Снимка 507724

Източник: iStock

Разходки

Ако не сме фенове на тичането, можем да го заменим с ходене. Дори 20 минути на ден са достатъчни за тонус, но и за по-бистър ум, предава MSN.

Градинарството, столетниците, работата в градината и връзката с продължителността на живота

Дейността, която ще ни направи столетници

Защо да излезем в градината

Градинарство

Ако имаме къща с двор, сме истински късметлии. Грижите за градината - независимо дали е цветна, или зеленчукова, са си повече от добра тренировка. Ако пък живеем в блок, защо да не преобразим пространството пред блока. Ползите са не само за физиката, но и за психиката ни.