Тропическият Miami Vice дава името и на сериал от 80-те, но коктейлът се появява преди него. Затова и няма как героите Крокет и Тъбс да са го кръстили, в случай че сме се чудили. Името на Miami Vice обаче е доста красноречиво - с похъл на свежест.

12 любопитни факта и истории за уискито (и защо е отлежавало дори в космоса)

12 любопитни факта и истории за уискито (и защо е отлежавало дори в космоса)

Напитката е отлежавала дори и в космоса

Когато се появява, коктейлът е особено популярен в нощни клубове и плажни барове. Причината - тропическият му характер. Miami Vice, както и други на него подобни алкохолни напитки са харесвани основно заради това, че ни напомнят на ваканция.

И тъй като отпускарският сезон се задава, изобщо не ни се струва лоша идея вече да се подготвим с рецепти за свежи коктейли. Преди да минем към рецептата обаче, нека уточним, че Miami Vice е леко специфичен - той всъщност представлява коктейл, съставен от други два коктейла - ягодово дайкири и пиня колада, които ще трябва да приготвим поотделно.

Какво ни трябва

  • 2 x 30 мл ром
  • 1 чаша нарязани ягоди
  • 30 мл сок от лайм
  • 15 мл захарен сироп
  • 60 мл кокосова сметана
  • 60 мл сок от ананас
  • резен ананас за украса

Какво ги правим

В блендер слагаме 30 мл ром, нарязаните ягоди, сокът от лайм, захарния сироп и добавяме натрошен лед. Разбиваме сместа докато стане гладка и хомогенна, сипваме я във висока чаша до половината и прибираме за кратко във фризера.

След като измием блендера, е време отново в него да приготвим втората част. Сипваме останалите 30 мл ром, кокосовата сметана, сока от ананас, натрошения лед и пак разбиваме до гладкост.

Получената пиня колада сипваме върху ягодовото дайкири и така вече имаме Miami Vice на слоеве. Разбира се, накрая не забравяме да добавим и резенчето ананас за украса.

Rabo de Galo - любимият коктейл на бразилците, който комбинира традиционен вкус със сладко-горчива нотка

Кой е любимият коктейл на бразилците

Традиционен вкус със сладко-горчива нотка

Накрая остава да се насладим на коктейла според предпочитанията си - със сламка можем да отпием първо от долната част, където е ягодовото дайкири и после от горната с пиня коладата или обратно. А естествено, можем и да смесим двете части - най-хубавото е, че няма правила как да се насладим на освежаващия Miami Vice, пишат от Liquor.