Все си казваме, че сме виждали какво ли не и нищо не може да ни учуди. И след това идва поредната Седмица на модата и бързо се отричаме от думите си. Изненадите валят една след друга, а меко казано екстравагантните хрумки на дизайнери и стилисти някак оставят на заден план модата в чистия смисъл на думата.

Нейното ново лице е провокацията. Във всичките й форми. Ето ги и най-актуалните, директно от подиумите в столицата на модата Милано. Седмицата на модата може да приключи вчера, но тези "тенденции" още дълго ще ни карат да цъкаме неодобрително

Три е повече от две

Чистата истина, нали така?! Е, не точно. Особено ако говорим за брой женски гърди. Точно така - нормално е да са две, но защо да не са пък три. Явно това си е мислел човекът, чийто ум е измъдрил тази идея. За протокола, името му е Джулиано Калца.

Снимка 380136

Източник: GettyImages

На ревюто на италианския бранд God Can't Destroy Streetwear видяхме два модела с по три гърди. Не, те нямат някакви аномалии, причинени от радиация или генетични мутации. Просто носят сутиен с изкуствени гърди.

Каква по-добра реклама на спортно бюстие?! Калца споделя, че с нестандартната си хрумка иска да акцентира върху бъдещите ефекти от замърсяването, както и на жените, които се борят с рак на гърдата, сред които е била и майка му, пише Huffington Post.

Снимка 380135

Източник: GettyImages

Булката-беглец

Нестандартните и екстремни сватби са все по-актуални. А търсенето определя предлагането. Така на Седмицата на модата в Милано бяха представени булчински шорти за колоездене. Те са дело на белгийския бранд A.F. Vandervorst.

Панталонките се носят под къса рокля в специалния ден и осигуряват удобство, ако сме решили да се придвижваме на две, а не на четири гуми до гражданското, църквата, ресторанта или там където сме решили да разменим халки и обети. Практично, а?!

Шлейф и пеперуди

И докато сме на сватбена вълна, няма как да пропуснем Джиджи Хадид в ролята на екстравагантна булка на Moschino. Къса рокля, чорапогащник, който сякаш е нарисуван с маркер от неособено сръчно хлапе.

И един шлейф. И много пеперуди. Изкуствени. Закачени на специално приспособление, носено от безлики манекени. Определено модата е трудна за разбиране материя.

За модата и музиката

Немският дизайнер Филип Плейн неведнъж е демонстрирал слабостта си към рапа. И продължава да го прави на всяко свое ревю, което не минава без гост-изпълнител.

За Седмицата на модата Плейн заложи на скандалния 6ix9ine, който откри модния спектакъл на бранда. Крис Браун пък сложи точката. А между началото и края не липсваха и препратки към Майкъл Джексън, както и доста изрязано бельо върху стройни, женски тела. 

Мъжете не са това, което бяха

Независимо дали сме фенове на идеята за метросексуалността или не, нейните последователи са навсякъде около нас. А модният гигант Gucci има предложения за тях.

Снимка 380275

Източник: Facebook / Gucci

Червени, кожени... къси панталонки с цип. Толкова къси, че изглеждат по-скоро като памперс. На голо.

Снимка 380277

Източник: Facebook / Gucci

Снимка 380276

Източник: Facebook / Gucci

Ако ни идва прекалено провокативно, ето ги и моделите панталони, които изглеждат сякаш сме обули чифт бикини върху тях. Или пък дънки с жартиери или както там се води това модно творение...