Когато излиза през 1996 г., видео играта Tomb Raider моментално се превръща в хит, което предопределя създаването както на няколко продължения, така и на филм. Разбира се, говорим за "Лара Крофт: Томб Рейдър" и "Лара Крофт: Томб Рейдър. Люлката на живота" - и двата с участието на Анджелина Джоли.

Tomb Raider, Алисия Викандер и какво се случва с продължението на филма за Лара Крофт

Какво се случва с Лара Крофт

Ще ни обнадежди ли Алисия Викандер

Години по-късно се появява и новата версия на приключенията на Лара Крофт, този път с Алисия Викандер. Вторият филм с нея, предвиден за 2021 г., така и не се появи заради пандемията и редица други фактори, които няма да засягаме сега.

Amazon Studios обаче са готови да възкресят екшън героинята на екран. Но не на кино, а като сериал. Те дори вече имат договор с Фийби Уолър-Бридж, която да се захване със сценария. Което е добра новина предвид факта, че тя стои зад супер успешния сериал "Убивайки Ийв" и последния Бонд "Смъртта може да почака".

Снимка 604472

Източник: GettyImages

Втората добра новина за феновете на Лара Крофт е, че Amazon всъщност планират цяла вселена, посветена на героинята. Освен сериала, най-вероятно ще видим и отложения втори филм, както и нова игра Tomb Raider, съобщават от Deadline.