Според правилата на Мис Вселена в конкурса можеха да участват само неомъжени жени без деца на възраст между 18 и 28 години. Най-възрастната участничка, печелила титлата, е 28-годишната американката Р'Бони Габриел, която бе коронясана в началото на 2023 г.

Красотата никога не е всичко - трагичната история на Мис САЩ 2019 Чесли Крист

Красотата никога не е всичко - трагичната история на Мис САЩ 2019 Чесли Крист

След трудна и продължителна борба, тя отнема живота си едва на 30 години

От септември миналата година обаче правилата на Мис Вселена са различни и вече позволяват на жени до 73-годишна възраст да участват. Когато и аржентинката Алехандра Родригес разбира за това, решава, че ще се бори за короната. А това ще я направи най-възрастната участничка в историята на Мис Вселена.

Всъщност 60-годишната адвокатка вече е печелила конкурс за красота. Едва миналият месец тя става Мис Буенос Айрес, а по-късно през май ще вземе участие в националния конкурс.

"Развълнувана съм да представя тази нова парадигма в конкурсите за красота, защото ние откриваме нов етап, в който жените представят не само физическа красота, но и друг набор от ценности. Аз съм първата от това поколение, която започва с това", споделя Алехандра Родригес пред Hello.

Освен жена с престижна професия и кариера, по всичко личи, че аржентинката изглежда просто великолепно за годините си.

Колкото до начина ѝ на живот, който ѝ помага да изглежда толкова добре и със сигурност по-млада от годините, на които е, тя издава, че се стреми към основните неща. Това са здравословно хранене и физическа активност. Не крие обаче, че и добрите гени са оказали влияние.

На въпроса дали спазва диета, Алехандра Родригес споделя, че се придържа към периодично гладуване.

"Освен това се опитвам да ям органични храни, много плодове, много зеленчуци, а и използвам добри кремове", издава още тя.

За тренировките си също казва, че не изпада в крайности и са умерени. Тренира три пъти седмично, а в по-леките дни залага на джогинг и ходене.

Този начин на живот съвсем видимо се отразява и на външния вид на Алехандра Родригес, която удивлява последователите си в Instagram. Коментарите в профила ѝ преливат от невярващи, че тя наистина е на 60 години.

"Няма начин да е на 60", "Уау! на 60 години? Изглежда сякаш е на 30 години" и "Наистина ли си на 60?" са само част от коментарите.

Мис Изкуствен интелект - конкурсите за красота не са това, което бяха

Мис Изкуствен интелект - конкурсите за красота не са това, което бяха

Когато фалшивото е на почит

Сред другите онлайн потребителите изразяват възхищението си от Алехандра Родригес и споделят, че се чувстват вдъхновени от примера ѝ. Трети път искат да разберат тайната ѝ и я питат: "Как изглеждаш толкова млада? Каква е тайната ти?"