"Клети създания" определено е един от най-дългоочакваните филми за годината. И докато у нас остават само още два дни до премиерата му, кинокритиците на запад вече от месеци сипят суперлативи за него.

„Клети създания“ с Ема Стоун - кога ще може да гледаме наградения със “Златен лъв” филм у нас

Ема Стоун в един от най-провокативните филми на годината

Кога ще видим наградения „Клети създания“ у нас

Филмът на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос спечели голямата награда на филмовия фестивал във Венеция още през септември миналата година, а по-наскоро грабна и Златен глобус за най-добра комедия или мюзикъл. Ема Стоун, която е главната роля, заслужено си тръгна от церемонията с отличието за най-добра актриса в комедия или мюзикъл.

В "Клети създания" Ема Стоун играе Бела - жена, върната към живота от един доста ексцентричен учен. По-нататък историята проследява нейното съзряване, включително емоционално и сексуално.

Именно заради графичните сексуални сцени и голотата, които са съществена част от филма, той предизвика доста коментари и бе определен като един от най-провокативните.

В интервю за Radio 4 на BBC Ема Стоун обаче защити подхода на режисьора. По думите ѝ нейната героиня Бела е "напълно свободна и не се срамува от тялото си".

"Сексът очевидно е огромна част от нейния опит и нейното израстване, както мисля, че е и за повечето хора. Но аз го виждам като само един от многото аспекти - тя открива още храната, философията, пътуването и танците. Сексът е друг аспект", допълва актрисата.

Ема Стоун уточнява също, че ако екипът на филма бе решил да изреже провокативните сцени, това би означавало да не са напълно честни към образа на героинята.

Самата актриса признава, че не е от хората, които се чувстват комфортно голи по време на снимки, но в същото време е искала да покаже персонажа си по най-автентичния и пълен начин.

Ема Стоун и Дейв Маккери - съпругът, който винаги подкрепя нейните решения

Каква е тайната на семейното щастие за Ема Стоун

Баланс между семейство и кариера

Колкото до режисьора Йоргос Лантимос, за филма си той казва, че е заложил идеята за опознаването на света от едно човешко същество (и по-точно жена), която получава шанса да започне живота си от нулата.