До Коледа може и да има още много време и да не ни се налага отсега да избираме кои празнични филми да гледаме, но това изобщо не пречи на режисьора на "Вещицата" и "Викингът" Робърт Егърс вече да е подготвил своето доста нестандартно предложение.

Nosferatu на Робърт Егърс - нова версия от режисьора на "Викингът"

Нова страховита приказка от режисьора на "Викингът"

Вампирска история с особена гледна точка

Именно тази Коледа очакваме по кината да се завърти неговият Nosferatu - страшен филм, който разказва историята на граф Дракула. Хорърът всъщност е нова версия на немия филм от 1922 г. "Носферату - симфония на ужаса".

Според синопсиса Nosferatu ще ни потопи в мрачна и зловеща готическа история, в която ужасяващ вампир е влюбен в млада жена, обсебена от духове. В ролята на граф Орлок (известен още като Носферату/Дракула) ще видим Бил Скарсгард, а основния актьорски състав е допълнен от Лили-Роуз Деп, Никълъс Холт, Арън Тейлър-Джонсън и Уилем Дефо.

Вече можем да видим и първи трейлър на филма на ужасите, макар и лицето на Носферату да остава скрито. Актьорът Бил Скарсгард обаче, който има опит в хорър жанра и сме го гледали като клоуна Пениуайз в "То" по романите на Стивън Кинг, е наблегнал и на работата върху гласа си. Пред Esquire той издава, че е трябвало да понижи тона на гласа си и за целта е работил с оперен певец.

"Беше като да извиквам чисто зло. Отне ми известно време да се отърся от демона, който беше призован в мен", допълва Бил Скарсгард за ролята си в Nosferatu.

Пред Empire пък режисьорът и сценарист Робърт Егърс уточнява, че трансформацията на актьора за ролята на Носферату е била цялостна и той определено има заслуги, които се надява да не бъдат подминати.

За филма си Егърс загатва накратко и защо не е за изпускане. "Отдавна не е имало готически филм от старата школа, който да е наистина страшен. И мисля, че по-голямата част от публиката ще го припознае като такъв."

Nosferatu се очаква по кината от 25 декември